zvonička

Zvonička je drobná věžovitá zděná stavba čtvercového půdorysu, završená šindelovou stanovou střechou s výraznými námětky a čtyřbokou lucernou pro zvonek ve vrcholu. Lucerna je zakončena cibulovou plechovou stříškou s kovaným křížem na vrcholu. Zděná hmota stavby má rohy výrazně zaoblené, s odsazením v omítce. Zaoblení vybíhá pod korunní římsou do ostrých roků. Fasády stavby jsou členěny na hrubě omítaný sokl, hladce omítaný korpus a profilovanou fabionovou římsu. V západní fasádě jsou dvoukřídlé vstupní dveře s profilovanou zárubní, nad nimi je středně velká půlkruhová nika završená konchou, členěná vodorovným štukovým pásem v patě konchy. Okraje niky jsou lemovány plochou štukovou šambránou, s drobným klenákem ve vrcholu a obdélnými štítky v patách segmentové archivolty. Nika je zasklena. Stejná nika je i na severní fasádě. Východní fasáda nese pod korunní římsou štukovou dataci LP. 1704. Ve zvonici drobný zvonek. Před zvonicí na severní straně zahrádka s kamenným křížem z roku 1932. Předmětem ochrany je zvonička na části pozemku.