brána usedlosti čp. 36

Zděná omítnutá brána s vjezdem sklenutým půlkruhovým obloukem (se štukovým rámcem při oblouku s vrcholovým klenákem) je situována severně při usedlosti čp. 36. Nad profilovanou korunní římsou brány se zvedá rozeklaný trojúhelný štít, v jehož středu stojí na soklu a nízkém podstavci pískovcová socha poprsí světce (sv. Jana Nepomuckého). Na čelní straně ozdobného konvexně projmutého podstavce vyniká rytá datace 1897., nad níž je zřetelná signatura s písmeny S R K (?). Světec je oděn v dlouhé zřasené roucho s převázaným pláštěm. Ruce s atributy chybí. Hlavu s plnovousem a biretem směřuje dolů mírně doprava. Zadní strana skulptury není vytvarována. Pultové stříšky jednotlivých částí brány kryjí prejzy. Ze zadní strany brány vystupuje trámový překlad. Na bránu navazuje krátký úsek ohradní zdi krytý pultovou stříškou z prejzů. Předmětem ochrany je brána s úsekem ohradní zdi při usedlosti čp. 36 na vymezeném pozemku.