náhrobek rodiny Fischerovy s reliéfem od F. Bílka

Objekt se nachází při východní hřbitovní zdi. Skládá se z prostého kamenného rovu, reliéfní stély, znázorňující objímající se pár, obklopený oblaky, a soklu. Stéla je završena nástavcem s reliéfem kalicha. Hranolový sokl o výšce 37 cm je opatřen jmény zesnulých: ANTONIE KUČEROVÁ / JOSEF KUČERA a RODINA ING VÁCLAVA FIŠERA , která jsou reliéfně provedena secesním písmem (v typicky "bílkovském"stylu) ve vrypovaných vpadlinách. Obdélná stéla o výšce cca 2 m je pobrána nehlubokou, segmentově ukončenou nikou, v níž je umístěn figurální reliéf. Nad segmentem je proveden nápis: BOŽE JEN V TOBĚ JE VĚČNÉ SHLEDÁNÍ . Nízký reliéf zobrazuje stojící dvojici - mladě vyhlížející muž objímá dívku či mladou ženu, která se hlavu opírá o jeho rameno. Ženiny ruce jsou položeny na mužově hrudi; v jejím postoji se zračí hluboká oddanost. Obě postavy jsou zpodobněny se zavřenýma očima. Žena je oděna ve splývavý plášť, muž má suknici po kolena, halenu přehozenou přes levé rameno a odhalenou hruď. Pozadí, znázorňující s největší pravděpodobností nebe, je tvořené reliéfními spirálami a vlnovkami. Předmětem ochrany je náhrobek rodiny Fischerovy s reliéfní stélou od Františka Bílka na vyznačeném pozemku.