sýpka

Přízemní zděná omítaná stavba obdélného půdorysu, s delší osou ve směru východ - západ, stojí izolovaně v nároží hospodářského dvora. Delší průčelí jsou pětiosá se vstupem v prostřední ose, kratší dvouosá, na východě se dvěma okny, na západě s oknem a portálem. Okna jsou jednotného ležatě obdélného tvaru s jednoduchým kamenným přiznaným ostěním a železnou mříží (3 x 5 polí) z hranolových provlékaných prutů a s novodobými zasklenými výplněmi. Všechny tři portály jsou jednoduché obdélné, v severním průčelí s kamenným přiznaným ostěním s ušima, v západním průčelí s historickými svlakovými dveřmi s rámovým, hřeby pobitým diagonálně skládaným pokryvem. Průčelí ukončuje profilovaná korunní římsa. Kratší průčelí vrcholí ozdobnými štíty. Štíty člení sokl, z něho přímo vyrůstající pilastry s římsovou hlavicí, dvojice oválných na výšku postavených okének s paprsčitými mřížemi, segmentem proložená římsa, trojúhelný nástavec ve vrcholu a boční křídlové zdi s projmutým obrysem, zakončeným v horní části volutou a v dolní části drobnou vázičkou. Štíty jsou kryty cihlami, korunní římsa bobrovkami. Sedlovou střechu kryjí bobrovky, na severní straně se třemi novodobými střešními okny. Předmětem ochrany je sýpka u čp. 18 na vymezeném pozemku.