výklenková kaplička sv. Floriána

Výklenková kaplička tradiční formy obdélného půdorysu stojí volně na návsi u cesty ke kostelu. Kamenné zdivo je omítnuto novodobými hladkými vápennými omítkami tónovanými v základní ploše bíle, plasticky vystupující tektonické články jsou zdůrazněny světlým okrem. Přední vých. strana je orámována pilastry se soklem a římsovou hlavicí, tvořenou zalomením profilů korunní římsy. Nad římsu vystupuje nízký rovnoramenný trojúhelný římsovitě orámovaný štít s prázdným hladkým tympanonem. Štít je kryt taškami. Čelní stěna mezi pilastry je prolomena obdélným segmentově završeným výklenkem, do něhož je vložen obraz sv. Floriána. Obraz je chráněn drátěnou sítí. Zadní a boční stěny kapličky jsou hladké nečleněné. Předmětem ochrany je výklenková kaplička sv. Floriána na vymezeném pozemku.