horský hotel Emerich

Hotel o obdélníkovém půdorysu osazený do svahu je opatřen sedlovou střechou asymetrického tvaru, která je oproti půdorysu masívně předsazená, nesená bílou omítkou opatřenými krovovými prvky. Kolem druhého podlaží obíhá lodžie podepřená betonovými nosníky, spodní dvě patra jsou opatřena kamenným obkladem, dominantním prvkem je v severním průčelí arkýř důmyslně vetknutý pod lodžii se zřejmým odkazem na „letní verandy“ objektů vzniklých na přelomu 19. a 20. století, hmota jakoby prorůstá lodžií do dalšího patra. Obdobný prvek se nachází ve vstupu do objektu, pod schodištěm vedoucím na lodžii. Fasády jsou opatřeny bílou omítkou v kombinaci s dřevěnými obklady v odstínu palisandr, nečleněná okna v dřevem obložených plochách jsou mírně nakoso otočená. Dispozičně je hotel také velmi dobře promyšlený – prostory restaurace s barem jsou propojeny s letními verandami, v interiérech jsou zachovány původní podlahy v kombinaci různě zbarvených korkových ploch, obklady břidlicovými prvky, kompletně dochovaný bar včetně nábytku, svítidel i výtvarných prvků na zdech jídelny.