socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je situována východně od centra obce, na rozcestí u ohradní zdi bývalé panské zahrady. Postava ztvárněna v mírném kontrapostu, s hlavou lehce skloněnou, natočenou na levou stranu, pohled směřuje ke krucifixu podloženému palmovou ratolestí, který světci spočívá na předloktí levé ruky, jeho spodní část přidržuje pravou rukou. Světec znázorněn v obvyklém oděvu – klerice, rochetě, mozettě a s biretem, kolem hlavy světce obroučka s pěti hvězdami. Šat je jen mírně zvlněn do několika svislých záhybů. Socha osazena na nízkém plintu, který spočívá na dvoudílném soklu. Spodní část mírně projmutá, ukončená profilovanou římsou, uprostřed karnýzový rám, který dříve obsahoval nápis. Horní část podstavce výrazněji projmutá, s akantovou kartuší s nápisem obsahujícím chronogram: HONORI SANCTI IOANNIS DE NEPOMVK ERIGVNT BOHVTICENSES