kaple sv. Marka

Samostatně stojící zděná (mat. kámen, štít cihly) kaple členit. půdorysu s obdél. základem. Stavba je omítnuta v barvě okrově žluté s bílými štukovými detaily. Je ukončena polygon. dvojbokým závěrem. Hl. záp. průčelí o jedné ose je hladké, rámované lizénami. Vst. portál je kamenný pravoúhlý se soklem. Dveře jsou dřevěné dvoukřídlé svlakové. Nad dveřmi je ok. otvor završený segmentovým obloukem a rámovaný plochou šambránou. Okno zasazené ve špaletě je dřevěné trojkřídlé, s devíti skleněnými tabulkami a vyřezávanými stojinami. Průčelí je ukončeno hladkým trojúh. štítem s oválným větracím otvůrkem. Boční průčelí jsou o dvou ok. osách. Záp. polovina stavby s jednou ok. osou je mírně užší než vých. polovina stavby s ok. osou. Z rohových pilastrů s římsovými hlavicemi, odlišné korunní římsy a pozůstatků trojúh. štítu je zřejmé, že vých. polovina stavby je původní a záp. část byla dodatečně přistavěna. V záp. části obou bočních průčelí je ok. otvor završený segmentovým obloukem a lemovaný zdobnou šambránou s lištou a ušima ve všech rozích a vrchol. klenákem. Tyto části průčelí jsou ukončeny profilovanou korunní římsou. Na vých. straně obou bočních průčelí je okno završené půlkruh. záklenkem a lemované šambránou s lištou, uchy, vykroj. horními rohy a vrchol. klenákem. V nárožích jsou pilastry s římsovými hlavicemi, které nesou štukový plochý vlys. Vlys završuje profilovaná římsa. Pilastry s římsovými hlavicemi, vlys a římsu má též závěr kostela. Obě části mají sedlovou střechou, krytou bobrovkami. Štít záp. průčelí je ukončen křížkem. Ze střechy vých. části stavby vystupuje polygon. vížka, zakončená jehlancovou plechovou střechou. Vížka vrcholí jednor. křížkem. Původní kapli od mladší přístavby dělí trojúhelný štít dodnes vystupující nad úroveň střechy. Každá strana střechy má dvě volská oka.Interiér je plochostropý s omítnutým prkenným podbitím na rákos, s jednoduchým fabionem.