sousoší Tří Grácií

Na vysoké kruhové základně válcový sokl s ořímsovanou patkou, ukončený vyloženou profilovanou římsou zdobenou obloučkovým ornamentem. V zadní části kruhové podnože čtyřboký hranolový podstavec zdobený vejcovcovým ornamentem, před nímž stojí tři ženy v životní velikosti v aktu představující tři Grácie (řecky Charitky) dcery nejvyššího boha Dia a Ókeanovny Eurynomé. Všechny tři stojí v mírném kontrapostu. První Grácie s pokrčeným levým kolenem pravá noha stojná. V pravé ruce drží přilbu s vyobrazením okřídleného koně, Pegase, levici má položenu na rameni druhé Grácie. Druhá Grácie obrácená zády k divákovi má pravou nohu uvolněnou, levou nohu stojnou. Dotýká se obou Grácií - pravou rukou drží třetí Grácii za rameno a levou rukou se dotýká helmice první Grácie. Obě tyto Grácie jsou vyobrazeny s hlavou pootočenou vlevo s pohledem směrujícím mírně dolů. Třetí z nich v mírném kontrapostu, s pravou nohou uvolněnou a levou nohou stojnou. Pravou rukou drží první Grácii za rameno a v levici drobnou kytičku růží. Hlavu odvrácenu od středu skupiny s čelním pohledem. Ze zadní strany má přes levou paži přehozenu zvlněnou draperii, která spadá na hranolový podstavec a dekorativními mísovými záhyby přepadává také přes kruhovou podnož sochy. U levé nohy této Grácie část kmene stromu, na němž jsou zavěšeny okřídlené sandály. Všechny tři Grácie mají hlavu zdobenu antikizujícím účesem vlnitých vlasů spojených do uzlu se spadajícími zvlněnými kadeřemi. Dvě z nich mají do vlasů vpletenu hladkou stuhu. Obličeje výrazných ostrých linií rovného nosu a zvýrazněných horních víček, rty pevně sevřeny. Na všech tvářích shodný stoický výraz.