zahrada prelatury s bazénem a terasou

Bývalá zahrada prelatury (dnes dvůr) zaujímá přibližně čtvercový prostor, ohraničený budovou prelatury, ambitovou chodbou s pavilonem, ohradní zdí a novým ohrazením. Přibližně v příčné ose zahrady je náznak starého vchodu do prostoru za zdí. Dnes je plocha dvora zatravněná a se dvěma solitérními listnatými dřevinami. Uprostřed bývalé zahrady situován pískovcový barokní bazén, nad kruhovým půdorysem. Mělká nádrž tvořena pískovcovými deskami, koruna nádrže v úrovni terénu, terén patrně navýšen. Zahrada byla původně koncipována jako nízký stříhaný parter se solitery kuželových dřevin v rozích osově a symetricky umístěných obdélníků. Na místě bývalých skleníků v severní části bývalé zahrady při ohradní zdi zachovány již pouze terasy. Na stabilním katastru z roku 1839 je zachycena volná kompozice z travnatých ploch a soliter listnatých dřevin. Od bazénu vede pobořená odpadní štola pod osu pavilonu.