městský dům

Velký patrový dvoj-dům je součástí západní fronty prostranství rázu náměstí vymezeného ul. Franze Kafky a ulicí T. G. Masaryka. Mohutný samostatně stojící objekt obdélného půdorysu, přístupný stlačeně zaklenutým vjezdem s dřevěnými vraty, v nichž je branka pro pěší. Průčelí je šestiosé s novodobými pravoúhlými okny. V interiéru jsou okna v segmentových záklencích. Přízemí členěno lizénovým rámem, v patře jsou mezi okny zbytky pilastrů s volutovou hlavicí. V průčelí profilovaná podstřešní římsa, ze dvora fabionová, nese valbovou střechu. Dům je bíle omítnutý se sivě modře pojatými pilastry, podstřešní a kordonovou římsou. V interiéru dochovány pruské klenby. Během rekonstrukce bylo upraveno průčelí - v přízemí namísto druhého a čtvrtého okenního otvoru zprava byly prolomeny pravoúhlé vstupy.