boží muka

Pilířová boží muka jsou zděná, omítnutá, obdélného půdorysu. Omítka je žlutě okrové barvy, štukové detaily jsou v barvě bílé. Hlavní jižní průčelí směřuje k obci. Spodní část drobné stavby se směrem vzhůru zužuje a je zakončena oblounem. Dřík je hranolový, s hladkou omítkou. Téměř v polovině stavby vystupuje výrazná profilovaná římsa, která se směrem vzhůru rozšiřuje. Nad římsou je uprostřed plochy půlkruhově završená nika s plastickým profilovaným orámováním. V nice je umístěn obraz Panny Marie Immaculaty, krytý ozdobnou mříží. Hrany stavby jsou v úrovni po stranách niky lemovány volutami, které jsou v dolní části širší a výraznější než nahoře. Štít s profilovanou římsou je završen půlkruhovým obloukem. Stříška je sedlová se zaobleným vrcholem, krytá pálenými taškami. Ve vrcholu je soklík pro kovový křížek (chybí).