boží muka

Jedná se o torzo kamenných božích muk. Do současnosti se dochovala pouze část základu a sokl. Základ božích muk má aktuálně půdorysné rozměry 0,78 × 0,63 m a maximální výši asi 0,3 m. Na uvedeném prvku je osazen sokl o výši 0,74 m a půdorysných rozměrech 0,48 x 0,48 m. Na jeho jižní straně je vyryt symbol latinského kříže. Na západní straně je vytesán nápis IHS završený křížkem. Na severní straně se nachází nápis MARIA. Východní strana soklu je opatřena špatně čitelným nápisem a datací. Dle staršího záznamu se zde nachází text: „DISE SEILEN / HAT LASSEN / MACHEN GRE / GORI RIDLER / ZU EHR DEN / FÜNF WUND / EN IÖSU CHRISTI 1679“. Sloup původně dosahoval výše 4,3 m. Vedle dochovaného základu a soklu se dále sestával ze sloupu a kaplice završené kamenným křížkem jetelového tvaru. V arkádách kaplice se nacházely následující výjevy: ukřižování, orant, Kristus u sloupu a sv. Veronika s rouškou.