socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovec : Na dvou stupních čtyřboký podstavec s vlastním soklíkem a se silně přesahující krycí deskou, na jeho stěnách nápisy : Na přední straně “ANNO 1707/ P.M.S.F.R./ dále reliefní znak donátora sochy a dole REPARIR/1781, na levém boku podstavce : SEMVEL FRANTsS/ REICHMANN ERSTER/ PFARRNERR IN/ GOTTESGAb B. WISEN/ tHAL VND ABERTHAM/ DEN 5 AVGVSTI/ ANNO 1707; na pravém boku GOTTES LOB/ ZV MEHREN/ SANCK IONNIS EHREN/ IN EVER GEDACHNIS/ GEHAVEN/AVS LIbES GRVND/ ARbAVET.; na zadní straně nápis zvětralý a nečitelný. Na podstavci na vlastním nízkém profilivaném soklíku socha sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti, v kontrapostu, s tělesnou osou lehce esovitě stočenou, v kanovnickém úboru, jehož rocheta povlává vpravo. Ve výši pasu drží světec před tělem krucifix, šikmo zvednutý k levému nadloktí, v pravici přidržuje ješte kovovou ratolest, na hlavě, nepatrně nakloněné k levému rameni, široký biret. Socha i erb se zbytky polychromie.