měšťanský dům

Hlavní budova do náměstí s restaurací a příslušenstvím modernizována, od ní jde dozadu podél dvora křídlo, které navazuje na zadní příčně disponované, původně hospodářské stavení, doplněné obytným patrem. Toto stavení vzhledem k sousedům volně stojící, šířkově disponované, patrové, zděné (převážně kamenné, štíty cihlové),původně omítané o 1 x 5 osách se sedlovou střechou krytou obdélnými taškami. V přízemí zleva široká obdélná dvoukřídlá vrata (na horních kolejničkách rozjíždějící do stran), ze šikmo kladených prken, okénko se segmentovým záklenkem, zatlučené prkny, obdélný kamenný portálek, s obetonovaným překladem a s prkennými dveřmi a ležaté - nyní zazděné okénko v kamenném ostění bez rámovací lišty. V 1. patře v drsné omítce kolem obdélných oken v líci, dělených ve tvaru T, hladké rámovaní. Vnitřek kromě průjezdné levé části s trámovým stropem vyplňuje bývalá konírna, hloubková trojlodní místnost rozdělená 4 sloupy.