fara

Přízemní budova obdélného půdorysu je zastřešená vysokou sedlovou střechou, krytou pálenou střešní krytinou bobrovkou v režném provedení, kladenou na sucho. Západní štítové průčelí s hladkou fasádou je prolomeno 4 okenními osami v přízemí a 2 okenními osami ve štítu, jižní průčelí 4 okenními a na osu 1 dveřní osou. Okenní otvory jsou lemované plochými šambránami. Okna přízemí nad úrovní terasy jsou opatřena ochrannými bezpečnostními kovovými mřížemi. Vstupní dvoukřídlové kazetové dveře jsou bohatě plasticky profilované. Při západním průčelí stabilizuje stěnu od roviny parkoviště vztyčený mohutný ustupující kamenný opěrný pilíř, završený kamennou deskou. Poblíž se nacházejí svlakové dveře vstupu do sklepa. Interiér: navštívené vnitřní prostory chodby i shromažďovací místnost jsou plochostropé s lomenou bílou výmalbou stěn i stropů. Povrch podlahy v chodbě je z keramické dlažby, v místnosti je podlaha prkenná. Shlédnout vnitřní prostory bytu nebylo zpracovateli karty umožněno. Dle vyjádření faráře odpovídají vzhledu navštívených prostor. V interiéru fary se dochovaly původní dřevěné kazetové dveře z první třetiny 19. století i s kvalitními dřevěnými profilovanými obložkami. Krov je hambalkový, s hambalky podpíranými vaznicemi krajních podélných stolic. Jednotlivé prvky krovu jsou ručně opracované, spojované klasickým čepováním za použití dřevěných fixujících hřebů. Pod severní částí západního průčelí se v úrovni nivelety spodního parkoviště nachází krátký obloukově zaklenutý sklep.