kaplanka

Přízemní objekt obdélného půdorysu je složený z obytné části samotné kaplanky a z navazujícího objektu, který v minulosti sloužil pro parkování kočárů a povozů. Kaplanka je zastřešená soustavou sedlových střech s jednostrannou valbou, krytých pálenou taškou bobrovkou. Domovní průčelí vyšší obytné části jsou hladká s vysokou průběžnou profilovanou fabionovou podstřešní římsou. Do ulice jsou prolomená dvěma okenními osami a do dvora jednou pravoúhlou okenní a jednou dveřní osou. Východní boční průčelí je prolomené jednou okenní osou v přízemí s oknem pravoúhlým s ochrannou mříží a ve štítu s oknem obdélným pod okénkem kruhovým. Mezi okny bočního uličního průčelí je prolomena hluboká nika se zaoblenými vnitřními horními rohy lemovaná plastickou šambránou s klenákem ve vrcholu. Uvnitř niky se nachází štukový reliéf sv. Judy Tadeáše. Vstupní dveře s nadsvětlíkem ze dvora jsou v kamenném ostění. Nižší garážová část je do dvora prolomená vjezdem, zaklenutým stlačeným obloukem. Interiér: Vnitřní obytné prostory jsou plochostropé, místy novodobě upravované. Prkenný strop garážové části je vynesený dřevěnými příčnými stropními trámy. Vstup na půdu z obytné části je vřetenovým dřevěným schodištěm. Půdní prostory jsou v úrovni hambálků přepažené prkennou podlahou, přístupnou po žebříku.