kaple

Kaple stojí volně v severní části návsi, při silnici, která protíná ves. Kaple je ohrazena nízkým drátěným plůtkem, který je zasazen do recentní podezdívky. Zděná, celoplošně omítaná kaple je postavena na čtvercovém půdoryse. Interiér je přístupný ze sz. vysokým, půlkruhově zaklenutým portálem, který je vsazen mezi dva bohatě členěné pilastry. Omítky jsou tónovány bíle a hnědočerveně (pilastry a pasparty). Obdobné pilastry jsou umístěny i na dalších stranách, kde vymezují vpadlá pole. Průčelí kaple jsou svázána profilovanou podokapní římsou. Stavba je završena nízkou jehlancovou střechou, na níž dosedá dřevěná, nedávno obnovená zvonička s bání pobitou plechem. Báň je zakončena makovičkou. Předmětem ochrany je kaple a k tomu náležející pozemek.