městský dům

Řadový jednopatrový dům obdélného půdorysu, obrácený hlavním severním průčelím do náměstí T.G.Masaryka. Hlavní fasáda je omítnuta v odstínu fialové barvy, pilastry a šambrány jsou v barvě bílé. Hlavní průčelí je sedmiosé se vstupem do objektu v druhé ose z východní strany. Polokruhově zaklenutý vstupní otvor obsahuje kamenné ostění se zdůrazněným klenákem s datováním r. 1684. Fasáda má patrovou průběžnou římsu, profilovanou korunní římsu a je členěna pilastry. Okna jsou rámována zdobnými šambránami (přízemní šambrány se liší od patrových). Krajní přízemní okenní otvory jsou zakončené půlkruhovým obloukem (novodobé). V dvorním protilehlém průčelí je pavlač, a okenní šambrány, stejného typu jako u hlavního průčelí. Boční štíty jsou ukončeny čučkami ve třech stupních. Dům je završen mansardovou střechou s nově vsazenými vikýři, odpovídající svým počtem okenním osám průčelí. Střecha je pokryta "bonským šindelem". V interiéru přízemí zůstaly dochovány křížové klenby. Interiér stejně jako exteriér však prodělal četné novodobé úpravy. Pod stavbou jsou valeně klenuté sklepy. Předmětem ochrany je dům a k němu náležející pozemek.