sýpka

Špýchar stojí na vysokém skalnatém břehu nad severním okrajem silnice, který je na jižní straně směrem k silnici zpevněn tarasní zdí z lomového kamene. Jednopatrová budova obdélného půdorysu s odsazenými čtvrtkruhově zaoblenými nárožími je završena valbovou střechou. Stavba je vyzděna z lomového kamene a omítnuta porušenými a opadávajícími vápennými světlešedými omítkami, pod nimiž místy vystupují ve spodní vrstvě nevelké pozůstatky starší vybledlé červené barvy, původně snad odstínu terakotové červeně. Podle sporadických zbytků polychromie a jejich umístění lze usuzovat, že jde o zbytky zaniklého barokního malovaného tektonického členění vnějších průčelí. Exteriér budovy pročleňuje dnes omítkový sokl, plochá neprofilovaná mezipatrová pásová římsa a široce fabionově vyžlabená korunní římsa, která na severním průčelí není vyvinuta. Pětiosá podélná a dvouosá boční průčelí jsou prolomena okénky tvaru na šířkového oválu, v střední ose na jihu je pravoúhlý vchod v plochém žulovém ostění s okrajovou lištou a soklíky, uzavřený jednokřídlými dveřmi, skládaných na lícové straně z diagonálně kladených prken a pobitých železným plechem. Předmětem ochrany je: budova špýcharu a k tomu náležející pozemek.