venkovský dům

Přízemní roubený venkovský dům se zápražní pavlačí. Stojí ve svahu pod východním výběžkem zámeckého parku, na členitém terénu. V zadní části má vysokou podezdívku, ve které je umístěn sklep. Stavení má sedlovou střechu s polovalbou nad jižním průčelím, krytou čtvercovými eternitovými šablonami. Dispozice domu je trojdílná, s dochovanou černou kuchyní. Na severní straně je k základnímu trojdílnému jádru přidána roubená komora, přístupná samostatně z pavlače. Světnice je částečně přezděná - štítová stěna a zadní stěna a sloupek pod stropním trámem na dvorní straně. Nad přezděnou štítovou zdí je však dosud střechovitě deštěná lomenice se dvěma růžicovými průduchy. Zadní severní štít je zděný až do vrcholu.