venkovský dům

Dům je situovaný na S okraji obce, v údolí potoka. Stojí na nevelkém travnatém pozemku, odděleném od okolí laťkovým plotem. Jedná se o roubené přízemní stavení obdélného půdorysu, orientované podélnou osou ve směru S-J. Roubená konstrukce domu stojí na kamenné podezdívce omítnuté bílou vápennou omítkou. J a S průčelí jsou jednoosé s jedním dvoukřídlým šestitabulkovým oknem, V průčelí má vpravo od vstupních dveří malé okénko síňky a jedno okno do S místnosti, vlevo sdružené okno do J místnosti (světnice). Stejně je rozčleněno i Z průčelí, zde je však světnice prolomena pouze jedním malým okénkem. Ze Z průčelí mírně vystupuje hmota černé kuchyně, vyzděná z cihel a omítnutá. V S polovině V dvorního průčelí, kde terén výrazně klesá, přiléhá cihelná přístavba garáže (dříve chlév). Kryté zápraží je v této části opatřeno bedněným zábradlím se sloupky. Střecha domu je sedlová, krytá šindelem. Štíty jsou bedněny svisle kladenými prkny s lištami na srazu, J štít je opatřen kuželovitým kabřincem.