boží muka

Jedná se o žulová sloupková boží muka zakončená kovovým patriarchálním křížem. Jejich celková výše, včetně zmíněného kříže, je 3,0 m. Jsou složena z kamenného základu, sloupku a kaplice s křížem. Základ je téměř celý osazen pod úroveň terénu. Jeho půdorysné rozměry jsou 0,64 x 0,65 m. Na něm je umístěn sloupek o celkové výši 1,73 m. Ten se skládá ze soklové partie, dříku a římsy. Sokl sloupku je vysoký 0,72 m a má půdorysné rozměry 0,34 x 0,34 m. Dřík sloupku je vysoký 0,81 m a má průřez 0,28 x 0,28 cm. Hrany dříku jsou provedený jako zkosené. Římsa sloupku plnící funkci hlavice má výši 0,20 m a půdorysné rozměry 0,52 x 0,52 m. Navazující kaplice je vysoká 0,87 m a má maximální půdorysné rozměry 0,30 x 0,30 m. V reliéfních arkádách kaplice jsou sochařsky znázorněny výjevy mučení (patrně bičování) Krista, ukřižování s Pannou Marií a apoštolem Janem pod křížem a vzkříšení Krista. Čtvrtá strana kaplice nemá v oblasti arkády žádný výjev z dějin spásy. V její ploše se pouze nachází vyrytý malý křížek. Výše kovového kříže je 0,40 m a délka jeho spodního příčného břevna dosahuje 0,18 m.