socha sv. Kajetána

Do výrazně širšího postament sochy čtvercového půdorysu je vložen dvakrát odstupňovaná podnož hranolového soklu s kónicky se zužující římsou. Střed podstavce vymezuje pole pro nápis: S. / CAIETANE / ORA PRO NOBIS / CRVCIFIXVM. Podstavec je ukončen profilovanou římsou, podepřenou ze stran volutami. Na římse je osazena socha sv. Kajetán na oblačném kumulu. Světec v taláru teatinů klečí a přidržuje padající kříž. Kristus se naklání ke sv. Kajetánovi a pokládá na něj levou ruku a dívá se na něj. Kristova hlava se třemi paprsky zlacené svatozáře. Na břevnu kříže andílek s rozevlátou draperií a pod křížem malý cherubín. Ve vrcholu kříže nápisová páska INRI. Břevna kříže rovná bez zakončení. Sousoší provedeno s akcentem poukazujícím na dramatické, mystické setkání světce s Kristem. Na zadní straně soklu nápis: EREXIT MARIA ANTONIE / TA PRINCEPS DE / LIECHTENSTEIN / 1722 / 6.MAI.