měšťanský dům

Městský dům čp. 61 je situován na S straně náměstí. Jde o zděný obytný jednopatrový dům obdélného půdorysu, který je podélnou frontou orientován do náměstí a omítnut v barvě světlého okru, s fasádními prvky vyvedenými v bílé barvě. Čelní vstupní fasáda domu je horizontálně rozdělena na 2 pásy oken širokou hladkou lisénou. V přízemí jsou prolomena 3 segmentově zaklenutá devítitabulková okna. V patře je prolomeno 8 užších, rovněž segmentově zakončených oken o 6 tabulkách, po dvojicích ve 4 osách. Fasáda byla původně členěna hladkými vertikálními lisénami, oddělujícími jednotlivé okenní osy a nahoře přesahujícími podstřešní profilovanou římsu. V současnosti jsou v plné délce zachovány jen krajní lisény a středová, ostatní jsou přerušeny ve výšce oken v patře a ukončeny zubovým motivem. Stejný motiv zdobí nadokenní římsu v patře v celé šíři fasády. Vstupní brána je zakončená stlačeným obloukem. Objekt má sedlovou střechu, krytou plechem. Předmětem ochrany je městský dům čp. 61 a vymezený pozemek.