měšťanský dům

Městský dům čp. 58 se nachází na S straně náměstí, k němuž přiléhá svou čelní vstupní fasádou, za domem se rozkládá pozemek zahrady. Na V straně je dům spojen s vedlejším domem čp. 59. Jedná se o zděný a šedě omítnutý jednopatrový dům obdélného půdorysu s loubím, tvořeným 3 arkádovými oblouky na soklech. Loubí bylo pův. sklenuto křížovou klenbou o třech polích. Čelní fasáda je v přízemí členěna horizontálním armováním, do kterého jsou vykrojeny půlkruhově zaklenuté oblouky arkád, završené klenáky. Přízemí je od 1. patra odděleno profilovanou římsou. V 1. patře je prolomeno 5 obdélných oken, rámovaných jednoduchými šambránami, které dosedají na podokenní římsu. Pod loubím jsou do čelní stěny prolomeny 3 vchody a okno výkladu. Střecha objektu je sedlová, nově krytá prejzy. Předmětem ochrany je měšťanský dům čp. 58 a vymezené pozemky.