park

Přírodně krajinářský park a pravidelněji utvářená zahrada parteru se rozkládají na západním ukončení dominantního návrší severně a západně od zámeckého komplexu. Vrchol návrší severně od zámku a předzámčí zaujímá oproti okolnímu terénu vyvýšený zahradní parter s původně pravidelnou úpravou ohrazený mohutnou tarasní zdí ze smíšeného zdiva. Parter je spojen se severním průčelím zámku mostem vedeným přes příkop. Na ploše parteru je vestavěný vstupní objekt protiatomového krytu, který byl pod zahradou vybudován v 50. letech 20. století. Přírodně krajinářský romantický park, v současnosti bez jasného ohraničení, postrádá oplocení, jedná se nyní de facto o městský lesopark narušovaný pronikající zástavbou (parkoviště), na jehož ploše se nachází novodobý amfiteátr a dětská hřiště.