kaplička Nejsvětější Trojice

Kaple Nejsvětější Trojice je situována západně od obce, směrem na Markovice. Drobná zděná omítnutá kaple obdélného půdorysu je otočena jižním průčelím ke komunikaci. Stavbu člení sokl, lizény a jednoduchá odsazená korunní římsa, přerušená v úseku nad vstupem (zadní severní průčelí je bez římsy). Do kaple se vchází otvorem završeným segmentovým obloukem. Dřevěné dveře jsou dvoukřídlé s horní proloženou laťkovou částí. Hlavní průčelí zakončuje trojúhelný štít s římsou a půlkruhovým otvorem uprostřed. V severním hladkém nezdobeném průčelí je v úrovni štítu vyryta drobná datace 1867, pod níž je datum obnovy 1976. Střecha je sedlová, krytá bobrovkami. Kaple vrcholí dvouramenným latinským křížem. Interiér je sklenut neckovou klenbou. Ze tří stran jsou výklenky zakončené stlačeným půlkruhovým obloukem. V čelním výklenku s profilovaným rámcem vyniká nástěnná malba Nejsvětější Trojice. Předmětem ochrany je kaple Nejsvětější Trojice a příslušný pozemek.