Dům č.p. 1292, bývalá stáj, je zděný, omítaný, přízemní s patrovými rizality, vystavěný na obdélném půdorysu s třemi rizality v severovýchodním a jihozápadním průčelí. Vůči protilehlému domu č.p. 1293 je orientován zrcadlově a vytváří mezi sebou nádvoří. Střechy jsou valbové a sedlové, kryté frankfurtskými šablonami z ocel. plechu. Průčelí jsou rámována lizénovými rámy. Původní okenní a dveřní otvory jsou rámována šambránami z cihelných tvarovek, s klenákem a parapetní římsou. Otvory vytvořené (nebo původní změněné) v pozdějších obdobích mají šambrány štukové. Okenní a dveřní výplně jsou novodobé. Hlavní průčelí je obráceno k jihozápadu. V jeho středu předstupuje rizalit, v přízemí je prolomen dvojicí širokých plechových vrat, v patře trojicí obdélných oken. Korunní římsa je uprostřed zalomena do trojúhelníkového štítu, jehož plocha je členěna kulatým okenním otvorem. Severozápadní rizalit je v přízemí dvouosý okenní otvory jsou novodobé lemované štukovou šambránou), v patře jsou tři původní okenní otvory. Jihovýchodní rizalit je tříosý s původními okenními otvory. Průčelí mezi rizality jsou prolomena dvěma širokými otvory vyplněnými plechovými novodobými dvoukřídlými vraty. Jihovýchodní průčelí je šestiosé, okna v přízemí jsou obdélná na výšku orientovaná dělená na dvě poloviny zděným poutcem. V třetím otvoru zleva je vstupní otvor vyplněný jednokřídlými dveřmi. V patře jsou obdélné okenní otvory. Severozápadní průčelí je rovněž šestiosé, je však poznamenán pozdějšími úpravami. Původní okenní otvory jsou pouze ve dvou severních osách, ostatní jsou z pozdějšího období. Všechny tři rizality v severovýchodním průčelí jsou tříosé a fasády mezi nimi jsou členěny třemi okenními otvory.