Budova č.p. 1272, bývalá malá jízdárna, je přízemní objekt, obdélné dispozice s obdélnými vstupními objekty (sice nižšími, ale patrovými) na jihozápadní, resp. severovýchodní straně. Střechy sedlové, nesené na svou dobu progresivní subtilní příhradovou konstrukcí z ocelových válcovaných profilů, kryté plechem. Boční jihovýchodní, resp. severozápadní, průčelí jsou členěny opěráky ukončenými profilovanou římsou na devět polí, v kterých jsou prolomeny stlačeným obloukem ukončené okenní otvory. Severovýchodní štítové průčelí je prolomeno okenními otvory ve třech osách. Vstupní objekt před jihozápadním průčelím je členěn třemi otvory. Po obou stranách jsou obdélné okenní, uprostřed půlkruhově ukončený vjezd, v současnosti jsou do něj vložena pravoúhlá vrata. V části interiéru vlastní jízdárny jsou dnes vestavěny novodobé příčky.