Budova č.p. 1289, bývalá stáj, je přízemní, vystavěná na obdélném půdorysu s třemi patrovými rizality v podélných průčelích. Střechy jsou nad rizality valbové jinak sedlové, kryté frankfurtskými šablonami, vlnitým plechem a místy také eternitovými šablonami. Průčelí jsou rámována lizénovými rámy. Původní okenní a dveřní otvory jsou rámována šambránami z cihelných tvarovek, s hlavním klenákem a parapetní římsou. Hlavní jihozápadní průčelí je řešeno, kromě jihovýchodního rizalitu, obdobně jako u domu č.p. 1288. Rizality a průčelí mezi nimi jsou tříosé s vjezdem ve střední ose. Průčelí jihovýchodního rizalitu je hladké a je před něj postaven přízemní přístavek pod rovnou střechou. Jihovýchodní průčelí je členěno šesti obdélnými na výšku orientovanými okenními otvory. Všechny tři rizality v severovýchodním průčelí a fasády mezi nimi jsou členěny okenními otvory v krajních osách a půlkruhově ukončeným vjezdem ve střední ose (kromě jihovýchodního rizalitu, který má okenní otvory nově upraveny a ve střední ose je pravoúhlý vstup). Severozápadní průčelí je šestiosé s pravoúhlým vstupním otvorem v třetí ose od jihovýchodu. V ostatních osách jsou okenní otvory ve dvou podlažích.