kaple sv. Václava

Zděná stavba postavená na čtvercovém půdorysu, orientovaná k severu. V ose vstupní jižní stěny je prolomen obdélný vstup rámovaný hladkou štukovou šambránou. Vstup uzavírají na vnitřním líci novodobé dřevěné dveře. Plochu průčelí člení dva pilastry v horní části členěné jednoduše profilovanou římsovou hlavicí. Pilastry jsou ukončeny ve vyžlabené korunní římse v ose průčelí segmentově vyklenuté. Plochu průčelí mezi vstupem a korunní římsou člení malý půlkruhový výklenek s kanelovanou konchou, rámovaný jednoduchou štukovou šambránou. Ve výklenku bývala umístěna socha, patrně sv. Jan Nepomucký (chybí). Z korunní římsy vyrůstá mírně převýšený lichoběžníkový štít s prohnutými boky, krytými taškami a zvýrazněnými profilovanou římsou. Ze stanově ukončeného vrcholu štítu vyrůstá zděný jehlancový soklík nesoucí železný prutový kříž. Odsazeným zaobleným nárožím jsou připojeny boční stěny ukončené vysokou zkosenou korunní římsou obíhající i stěnu závěru. V ose boční stěny v horní části je prolomeno malé kruhové okno rámované širokou mnohonásobně profilovanou šambránou. Kolmá stěna závěru hladká, nečleněná. Kapli ukončuje sedlová, nad závěrem valbová střecha krytá jednoduše kladenými taškami bobrovkami. Ze střechy vyrůstá štíhlá, poměrně vysoká hranolová zvonice, prolomená na každé stěně obdélným, valeně ukončeným prostupem. Stěny zvonice hladké, ukončené jednoduchou zkosenou podstřešní římsou, na kterou dosedá jehlancová stříška krytá taškami. Vrchol stříšky je vyzděn do soklíku, ze kterého vyrůstá malá makovice. Celá hmota kaple vyrůstá z vystupujícího hrubě omítaného soklu, vyrovnávajícího nerovnost terenu.