výklenková kaple Panny Marie

Jednoduchá, archaicky působící stavba postavená na čtvercovém půdorysu, orientovaná k západu. V ose západní stěny kaple je prolomen velký, hluboký výklenek segmentově zaklenutý, na obdélném půdorysu. Výklenek uzavírá dřevěná mříž, v horní polovině husté vertikální a horizontální příčky, ve středu pás příček ve tvaru X, spodní část mříže plná. Dle místní tradice bývala ve výklenku socha, nejspíše sv. Jana Nepomuckého, datovaná do roku 1700. Zbývající plocha průčelí hladká, nečleněná, volně přechází do mírně převýšeného štítu. Střed štítu má tvar lipového listu, v ose je prolomen úzký výklenek s trojúhelníkovým zakončením. Z vrcholu štítu vyrůstá ozdobně kovaný dvouramenný kříž. Po stranách štítu jsou připojeny nízké nárožní sloupky protažené do kulovité hlavice. Boční stěny kaple hladké nečleněné, zakončené zkosenou podstřešní římsou krytou bedněním. Zadní stěna kaple rovněž hladká nečleněná, volně přechází do trojúhelníkového štítu. Kapli kryje sedlová střecha s dvojitě kladenými taškami bobrovkami.