městský dům

Dům čp. 120 je situovaný severovýchodně od kostela sv. Vavřince. Jednopatrový dům je krytý sedlovou, na koncích mírně zvalbenou střechou s eternitovou krytinou. Západní pohledové průčelí je v patře 5-ti osé, v přízemí 4 osé. Polozapuštěná okna s parapetní římsou jsou členěná do "T". V přízemí, v druhé ose zprava, je umístěný pravoúhlý portál s přetínajícím se ostěním. V ose nadpraží je situovaný plastický kolčí štít se znakem dvou zkřížených kladívek. Po obou jeho stranách je v reliéfu vyvedený nápis se jménem majitele a s datací 1560. Okno vlevo od portálu je vsazené do částečně zazděného pravoúhlého kamenného ostění. Na fasádách se uplatňuje kombinace hrubé a hladké omítky. Hladce vyvedený je lizénový rámec dělený průběžnou mezipatrovou římsou. Průčelí ukončuje profilovaná hlavní římsa. Předmětem ochrany je dům čp. 120 a příslušný pozemek.