městský dům

Dvoupatrový dům na do hloubky protažené, úzké, téměř obdélné parcele, zastřešený sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s fasádou. Terén se zde svažuje k jihovýchodu. Od severozápadu dům přiléhá k vyššímu patrovému domu, z druhé strany je nižší patrový objekt, jehož fasáda je mírně odsazena více do hloubky. Přízemí prolomeno vstupními dveřmi a dveřmi na šířce původních vrat. Plocha fasády je v přízemí zdobena pásovou rustikou. Patra oddělená římsami. Mezi přízemím a prvním patrem široký pruh pro nápis. Patro prolomeno trojicí oken v profilovaných šambránách se zvýrazněným hlavním klenákem, které přiléhají k další patrové římse. Po stranách domu nárožní bosáž. Druhé patro prolomeno trojicí okem půlkruhově ukončených, vsazených v profilovené šambrány. Nad nimi profilovaná římsa krytá taškami, nad římsou široký pás rozčleněný lizénami. Nad středovou částí se zdvihá štít, po stranách s volutami a ukončený půlobloukem. Ve štítu prolomena dvě okna. Barevnost fasády v kombinaci starorůžové a krémově bílé. Interiéry objektu nebyly navštíveny. Předmětem ochrany je dům čp.513 a příslušný pozemek.