měšťanský dům

Patrový dům na protáhlé hloubkové, původně gotické parcele se sedlovou střechou. Terén se mírně svažuje k východu, dům sleduje přibližně orientaci sever-jih. Fasáda není nijak výrazně členěna, přízemí prolomeno dvěma výkladními skříněmi a v pravé části vstupem. Patro prolomeno čtveřicí okenních os. Poměrně výrazná profilovaná korunní římsa. Omítka především stříkaná, jen kolem oken ponechány rámy s hladkou omítkou. V přízemí pravé části domu místnost obdélného půdorysu, kde je obchod. Za touto místností pokračuje úzká chodba, v níž je vstup do sklepa. Vstup je přímo v podlaze, sklep (zčásti s gotickým nebo renesančním zdivem) nepoužívaný a schodiště v zanedbaném stavu. Za vstupem pokračuje chodba, která ubíhá ostře vpravo a ještě se pozvolna po několika schodech svažuje, na konci se rozšiřuje ve valeně zaklenutý prostor. Většina zdiva kamenná, popřípadě cihlová, stropy vyztuženy betonem stejně jako schody. Další interiéry objektu nebyly navštíveny. Předmětem ochrany je dům čp.501 a příslušný pozemek.