měšťanský dům

Řadový patrový dům na téměř čtvercovém půdorysu (od jihovýchodu v zadní části poněkud vykousnutý) krytý polovalbovou střechou, která je rovně ukončená v místech, kde navazuje na štít sousedního, trochu vyššího domu. Hlavní fasáda směřuje k severu do ulice Tylova, která se k jihovýchodu svažuje. Přízemí prolomeno třemi vstupy a jedním oknem. Vstup zcela v pravé části objektu široký jako vjezd ukončený půlobloukem, dveře jsou prosklené. Vedle jsou dveře v kamenném ostění s dvěma křídly, zdobené v empírovém duchu slunci a ve spodní části kosočtverci, horní část je vyhrazena obdélnému světlíku. Vedle široký vstup zapuštěný více do hmoty objektu, část využita jako výkladní skříň. Opět v kamenném ostění. Zcela vlevo okno, pod ním okénko do sklepních prostor se zdobnou mřížkou. Patro odděleno jednoduchou patrovou římsou. V patře celkem pět okenních os v plochém ostění. Fasáda ukončena římsou se zuby. Barva omítky šedivá. Interiéry objektu nebyly navštíveny. Za pozornost stojí středověký sklep (středověké mohou být také některé zdi přízemí a patra). Dispozice může pocházet z barokního a klasicistního období. Fasáda se znaky klasicismu pochází z druhé čtvrtiny 19. století. Předmětem ochrany je dům čp.506 a příslušný pozemek.