měšťanský dům

Patrový řadový dům na poměrně úzkém obdélném půdorysu, kratší základnou otočený do Havlíčkova náměstí, jež se svažuje k jihovýchodu. Střecha sedlová, hřeben rovnoběžný s fasádou. Přízemí prolomeno v levé části průjezdovými vraty, uprostřed vstupní dveře s empírovým motivem slunce osazené v kamenném ostění, vpravo od dveří dvě dvojitá okna (vnitřní okna se otvírají dovnitř a vnější ven). Patro ohraničeno patrovou římsou. V patře tři okenní osy. Prostřední okno užší. Mezi okny a po stranách lizény. Horizontálně je spojuje podokenní průběžná plochá římsa. Barva fasády šedivá. Interiéry objektu nebyly navštíveny. Velmi hodnotné jsou sklepy se středověkými detaily (hrotitý portál a klenba, fošnová zárubeň při vstupu do zadního sklepa), klasicistní dispozice přízemí i patra (v přízemí pravděpodobně relikty barokní výstavby), klasicistní vstupní dveře. Předmětem ochrany je dům čp.515 a příslušný pozemek.