měšťanský dům

Patrový řadový dům na půdorysu lichoběžníka, v zadní části navazujícího na uspořádání užších objektů do písmene U. Průčelní fasáda směřuje do Havlíčkova náměstí, jež se svažuje k jihovýchodu. Střecha sedlová, hřeben rovnoběžný s fasádou, ve střeše tři střešní okna. Přízemí prolomeno uprostřed vstupními dveřmi, po stranách pak výkladními okny. Plocha členěná pásovou rustikou. Patro zdůrazněno profilovanou římsou. V patře omítka mírně odsazená oproti přízemí, hladká pouze po stranách a mezi okny lizény. Patro prolomeno čtveřicí oken v jednoduchých, poměrně úzkých profilovaných šambránách. V levé části domu mezi okny oválný medailon. Fasádu uzavírá bohatě profilovaná korunní římsa. Barevnost fasády v tlumených barvách bílé a slonové. Interiéry objektu nebyly navštíveny. Předmětem ochrany je dům čp.514 a příslušný pozemek.