předměstský dům - bývalý hostinec

Dům, stojící na mírně svažitém terénu, byl vystavěn na obdélném půdorysu, je jednopatrový omítaný a zastřešený sedlovou střechou, na zadní (jižní) straně do zahrady s předstupující pavlačí s pultovou střechou; obě střechy kryté bobrovkami. K západní štítové straně byla novodobě přizděna v úrovni přízemí odsazená garáž s plochou střechou krytou plechem. Dům osvětlují obdélná okna v novějších dřevěných rámech, oproti původním šestitabulková a zapuštěná. Vstup do domu je ve středu průčelní (severní) strany od ulice v mírně předstupujícím rizalitu. Středovou chodbou, ze které se vstupuje do jednotlivých prostor a na schodiště do prvního patra, je dům průchozí na pavlač a přilehlou zahradu u domu. Pavlač a prostor po ní jsou bedněné se vsazenými okny - šestitabulkovými v přízemí a čtyřtabulkovými na pavlači. Dům byl opatřen novou omítkou - světle okrovou, rizalit, lizénové rámce, profilované šambrány kolem oken a podokenní římsy jsou bílé. Mírně předstupující sokl po celém obvodu domu je šedý nahozený nahrubo. Další popis viz. EL z r.1970. Předmětem ochrany je dům čp. 96 a pozemky č.parc. 968, 969, 970.