měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům o obdélném půdorysu. Dům je zděný kamenný, omítnutý v barvě bílé a růžové. Hlavní severní průčelí je o dvou okenních osách. Průčelí ohraničují pásy omítkové rustiky. Přízemní okenní otvory jsou sklenuty segmentem a rámovány šambránou s lištou. Patra odděluje hladký pás průběžné římsy. Patrová okna mají šambrány s lištou a vysokým klenákem přecházející v nadokenní segmentovou římsu. Nadokenní římsy vystupují v úrovni patrové průběžné římsy. Okenní otvory druhého patra jsou menšího rozměru než přízemní a patrová a jsou rámovány šambránou s lištou a ušima (v dolní části jsou krajní zaoblené výběžky). Korunní římsa je profilovaná. Jižní dvorní průčelí je zpevněno v úrovni přízemí třemi šikmo předstupujícími opěráky. Průčelí je o dvou okenních osách. Okenní otvory různých velikostí jsou rámovány hladkou šambránou. Střecha je sedlová. Dům je řešen jako trojtrakt. V přízemí je místnost valeně klenutá s pětibokými výsečemi. Patro je plochostropé. Místnosti druhého patra mají omítnutý trámový strop s přiznanými nosnými trámy s výklenky zaklenutými segmentem. Přízemí domu je přístupné přízemní komunikační chodbou ze sousedního domu čp. 28/1 a patro z komunikační chodby, které propojuje domy čp. 27, 28, 29, 30.