měšťanský dům

Řadový podsklepený dům obdélného půdorysu, situovaný uprostřed záp. fronty Husova nám., představuje značně komplikovaný celek sestávající ze dvou stavebně i provozně propojených částí různého původu. Přední část budovy do náměstí je jednopatrová, zadní polovina obrácená do dvora, přestože je stejně vysoká, je rozdělena do dvou nižších poschodí. Stavba je orientována podélnou osou kolmo do náměstí ve směru Z-V. Dům je vyzděn ze smíšeného materiálu s převahou kamene, vesměs lomového, klenby v interiéru, špalety otvorů oken i vchodů a novější vyzdívky jsou cihelné. Nové štukové omítky na hlavním, do náměstí orientovaném průčelí jsou v základní ploše zbarveny matným decentním světlezeleným nátěrem, tektonické a rámující plasticky vystupující prvky jsou lomeně bílé. Je pravděpodobné, že dnešní tónování fasády odpovídá původní raně klasicistní barevnosti. Vnitřní dispozice domu je v důsledku složitého vývoje stavebního celku značně nepravidelná. Přízemí tvoří nesouměrný podélný trojtrakt. V již. traktu v přední části je velká místnost zaklenutá pěti obdélnými plackami na půloválných pasech, vzadu je zřejmě renesanční prostor sklenutý valenou klenbou se styčnými trojbokými výsečemi, jejichž hrany jsou vytaženy do hřebínků.