boží muka

Štíhlá kamenná boží muka stojící na širokém čtvercovém vyzděném podstavci s vybráním pro jeden stupeň. Vlastní boží muka rostou z menší rozšířené ploché základny. Dřík štíhlý hranolový s široce okosenými hranami, na spodním okraji mírně rozšířen do nízkého soklu. Na dříku patrná různá poškození a cementované spoje přeraženého dříku. Na vrchol dosedá poškozená nepravidelná vrcholová nástavba, v principu hranolová, na čelní východní stěně poškozené nároží. Nástavba je bez niky a vpadliny, případná výzdoba obrazem či malbou musela být osazena přímo na nástavbu. Z vrcholu roste malý nepravidelný kamenný rovnoramenný kříž. Boží muka nenesou žádný nápis ani letopočet. Podstavec božích muk na čtvercovém půdorysu, omítaný, krycí deska betonová. Boží muka stojí již mimo území VPZ Vitějovice