výměnek

V jižní části areálu stojí bývalý výměnek (dnes č. p. 192), patrová částečně roubená a částečně zděná stavba na vysoké zděné podezdívce, přízemí se třemi (SV strana), resp. se dvěma poli (JV strana) podstávky, patro je svisle bedněné s lištami a na severovýchodní straně s uzavřenou bedněnou pavláčkou. Severovýchodní štítové průčelí je v přízemí tříosé, v patře dvouosé, okna jsou dvoukřídlá, šestitabulková, osazená v líci dřevěnými šambránami a podokenními římsami. Štít je dvouosý, obložený ozdobně vykládanou břidlicí. Jihovýchodní vstupní průčelí má na severní straně dvě pole podstávky, zbývající část je zděná a omítnutá. Nad zděnou částí je v patře tříosá, zcela uzavřená svisle bedněná pavlač, zdobená ozdobně vyřezávanými lištami. Pod pavlačí je vstup do domu vyplněný jednokřídlými rámovými dveřmi, jednotlivá pole náplní jsou zdobena rostlinnými motivy. Jihozápadní štítové průčelí je dvouosé s jednoduchými obdélnými okénky. Štít je svisle bedněný s krycími lištami. Před severozápadní průčelí předstupuje v úrovni suterénu dřevěná bedněná garáž a zděný přístavek. Průčelí je v úrovni přízemí dvouosé.