věžička s cimbuřím

Věžička stojí v JZ svahu nad silnicí z Prahy do Mělníka. Jedná se o drobnou dekorativní stavba umístěnou na terénní hraně mezi dvěma viničními svahy. Hlavní část tvoří nezastřešený zděný válec s menšími okénky, umístěný na krychlovém podstavci zapuštěném částečně do svahu. Fasády jsou prosté. Dolní část je z režného cihelného zdiva, horní část je omítaná, s okénky rámovanými šambránou s vrcholovým klenákem. Cimbuří lemující korunu zdiva je poskládáno z cihel. V horní části věžičky je patrná konstrukce podlahy původního patra/ochozu (dochovala se dvojice traverz a torzo cihelné podlahy). Vstup do věžičky je klenutým otvorem ze SV strany, v rovině horního viničního svahu. Vchod je kromě vrcholového klenáku zdoben i štukovou prohnutou římsičkou. Podstavec věžičky je v JZ stěně otevřen klenutým otvorem, kterým se vchází do malé čtvercové místnůstky sklenuté nízkou valenou klenbou. Věžička je po obou stranách lemována cihelným schodištěm (nyní torzo). Předmětem památkové ochrany je věžička s cimbuřím na rozhraní pozemků 2207 a 2209.