evangelický kostel

Kostel stojí ve střední části obce u silnice. Je to obdélná jednolodní stavba s mohutnou hranolovou věží ve vstupním S průčelí. Střecha lodi je valbová krytá bobrovkami, věž je kryta jehlancovou plechovou střechou. Stěny lodi jsou omítané, rámované lisenami a otevřené obloukově zakončenými okny. Širší průčelí s věží je zdobeno obloučkovými římsami, podezdívka je z režného kamene a stěny jsou otevřeny vysokými hrotitými okny. Lomený vstupní portál přístupný po 3 schodech je rámován dvojicí fiál a zalomenou neogotickou římsou. Nad vstupem je osazena kovová deska s plastickým kalichem. Loď je plochostropá s dvojicí dřevěných tribun na obou koncích. Ve střední části lodi je na stěně umístěna štukem zdobená kazatelna a před ní stejně zdobená kamenná křtitelnice. Stěny jsou zdobeny nápisy a okna jsou lemovaná malovaným rostlinným dekorem. Dlažbu tvořily kamenné desky. Předmětem památkové ochrany je evangelický kostel (se schodištěm a brankou) a pozemky vymezeného areálu. V prostředí památky se nachází nechráněná novostavba zázemí kulturního centra.