kaplička

V rozích ohradní zdi pozemků kláštera jsou umístěny masivní sloupky čtyřlaločného průřezu završené kuželovými stříškami krytými bobrovkou, do severozápadním rohu je místo sloupku vsazena kaplička obdobného tvaru. Kaplička je otevřena vstupem zaklenutým segmentem s ústupky prolomeným v segmentově zaklenuté vpadlině. Průčelí kapličky člení mírně předstupující sokl a korunní římsa fabionového tvaru nesoucí zvoncovitou střechu krytou bobrovkou. V zaklenutém interiéru opatřeném výmalbou v modrém tónu se na novodobé kubické základně nachází tvarovaný ořímsovaný sokl s rytou datací 1717, na němž je umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. Prostovlasý světec oděný v kanovnickém rouchu je podán ve výrazném kontrapostu, ohnutou pravicí přidržuje krucifix, na který shlíží, levice mírně odtažená od těla třímala biret.