měšťanský dům - lékárna

Dům je situovaný v centru města na třídě Dr. Bebeše, nedaleko kostela sv. Petra a Pavla. Jednopatrový dům, původně dvojdům, krytý valbovou střechou s keramickými taškami (tzv. vlnovky) je umístěný na hloubkově orientované parcele. Přízemí je tříosé. Vpravo je situovaný vstupní portál přístupný trychtýřovým schodištěm o čtyřech stupních. Portál završuje segmentový, v rozích zaoblený oblouk, ostění zdobí páska a vrcholový klenák. Střední osu akcentuje bosovaný portál s kladím neseným půlsloupy. V portálu je osazené půlkruhově zaklenuté okno. Krajní osu tvoří půlkruhově sklenuté okno zdobené šambránou s páskou a klenákem. Patro, oddělené průběžnou podokenní římsou, člení pět okenních os. Okna jsou dvoudílná tabulková osazená v líci fasády a lemována profilovanou šambránou. Hranice původních samostatných domů je v průčelí vyznačená mělkým rizalitem, který lícuje s renesančním portálem. Branka do dvora je situovaná při levém nároží domu. Vstup je segmentově sklenutý. Korunu nad profilovanou římsou kryjí tašky "vlnovky". Přízemí je v celém rozsahu klenuté.