venkovský dům

Chalupa čp. 63, která je součástí západní strany návsi, je podružím usedlosti čp. 11. Přízemní domek obdélného půdorysu s delší stranou orientovanou do návsi je krytý sedlovou střechou s taškami bobrovkami. Sestává ze špýcharu se sklípkem, obytné části a malého chlívku pro kozu. Obytná část je dvoudílná s malou síní a světnicí. Průčelí jsou hladká obílená. Špýchar ukončený fabiónovou římsou má prolomený malý větrací otvor. Obytná část se střechou vysunutou na stropních trámech je dvouosá s dveřmi s dřevěnou zárubní a s tabulkovým oknem, zasazeným ve špaletě se segmentovým záklenkem. Chlívek má dřevěná vrátka osazená v dřevěné zárubni. Předmětem ochrany je chalupa čp. 63 a k ní náležející pozemek.