sýpka

Špýchar, je situovaný na severní straně Palackého ulice, do které se obrací kratším, štítovým průčelím. Obdélný jednopatrový špýchar kryje sedlová střecha s taškami bobrovkami. Budova je zděná z kamene, omítkovou fasádou je opatřeno pouze uliční průčelí, které vrcholí konkávně projmutým štítem s trojúhelníkovým nástavcem. Na podélných fasádách je starší omítka dochovaná jen místy. Fasádu utváří barevně odlišený mírně předsazený lezénový rámec, plastická a profilovaná korunní římsa a jednoduché okenní šambrány. Důležitým tvarovým prvkem je předsazené dvouramenné schodiště do patra. Z ulice je ve hmotě schodiště situovaný i přízemní vstup. Vstupy jsou obdélné, tvořené kamenným portálkem s lištou a uchy. Předmětem ochrany je špýchar čp. 783 a pozemky parc. č. st. 363/1 a 363/4.